Algemene Voorwaarden, Klantenservice, Uppark

Algemene Voorwaarden

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van V.O.F. Uppark, een Vennootschap Onder Firma, opgericht volgens de wetgeving van Nederland. Uppark is gevestigd aan de Groot Egtenrayseweg 21 te Venlo – Blerick, Nederland. Wij zijn te bereiken via info@uppark.nl en op telefoonnummer +31 (0)77 2058320 (van maandag t/m vrijdag van 9.00u tot 17.00u). Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Venlo onder nummer 52892360. BTW (VAT) nummer is NL850651712B01. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aan- en verkoop overeenkomsten aangegaan door Uppark en haar klanten via de webshop www.uppark.nl. Wanneer u bij stap 3 van het bestelproces het vakje “Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden” aanvinkt, gaat u akkoord met de inhoud en hun toepasbaarheid op de overeenkomst die u aangaat met Uppark. Er kan geen bestelling geplaatst worden indien u niet akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden.

Artikel 1 – Een bestelling plaatsen
U kunt een bestelling plaatsen door te klikken op alle gewenste producten op de webshop. Indien u een product wilt bestellen kunt u deze toevoegen aan uw shoppingbag. Bent u klaar met winkelen, ga dan naar de shoppingbag en rond uw bestelling af. Controleer de geplaatste producten en selecteer een betaal- en verzendmethode. Maakt u gebruik van een kortingscode, vul deze dan in en de korting wordt automatisch verrekend. Wanneer u eerder een profiel aangemaakt heeft kunt u meteen inloggen. Is dit niet het geval dan vragen wij u eerst een persoonlijk profiel aan te maken. Controleer uw bestelling nogmaals en ga akkoord met de Algemene Voorwaarden. Kies uw bank en rond uw iDEAL betaling af. Als u met creditcard betaalt, vul dan uw creditcardgegevens in en klik op betalen. Vervolgens wordt u doorverwezen naar een beveiligde omgeving om de financiële transactie af te ronden. Na afronding van uw betaling ontvangt u een orderbevestiging per e-mail. De koopovereenkomst is gesloten middels deze e-mail. De overeenkomst zal derhalve worden geacht te zijn gesloten in Nederland. Uppark behoudt zich het recht om het transactieproces af te breken en/of te annuleren, mochten wij dit nodig achten.

Artikel 2 – Betaling met iDEAL of creditcard
Vooraf betalen kan geschieden door middel van iDEAL of creditcard (Mastercard en Visa). Door gebruik te maken van een bepaalde creditcard bevestigt u dat de creditcard die wordt gebruikt van u is. Het verschuldigde bedrag wordt automatisch van uw rekening afgeschreven, mits Uppark deze bestelling geaccepteerd heeft. Alle creditcardhouders zijn onderworpen aan controles en validatie toestemming van de creditcardmaatschappij. Indien de uitgevende instelling van uw betaalkaart weigert een betaling aan Uppark toe te staan, zullen wij de levering uitstellen en nemen wij contact met u op. In dat geval is Uppark niet aansprakelijk voor enige vertraging of niet levering. Creditcardgegevens worden verwerkt door middel van SSL (beveiligde socket layer-) verbinding. Uppark is niet aansprakelijk voor misbruik van deze gegevens door derden.

De totale prijs vermeld op de order en op het elektronische bestelformulier omvat de prijs inclusief verzendkosten. Alle prijzen vermeld op de webshop zijn inclusief BTW.

Artikel 3 – Levering binnen Nederland
Uppark zal haar uiterste best doen om uw aankoop binnen een termijn van 2 werkdagen te verzenden. Indien de verzending plaatsvindt op een later tijdstip is Uppark niet aansprakelijk. Uppark heeft het recht de order tot 30 dagen na de bestelling te leveren zonder in gebreke te worden gesteld door de klant. Indien een bestelling niet binnen 2 werkdagen na plaatsing van de order wordt verzonden ontvangt de klant hierover bericht.

Alle pakketten worden verzonden met PostNL. Het pakket wordt met “handtekening voor ontvangst huisadres (HVH)” verzonden. Dit betekent dat het pakket niet bij de buren mag worden afgegeven en dat u zelf moet tekenen voor ontvangst. Indien PostNL er niet in slaagt uw bestelling bij de eerste poging af te leveren zal PostNL het pakket de volgende dag (met uitzondering van zondag) nogmaals aanbieden. Bent u wederom niet thuis, dan zal PostNL een bericht achterlaten met het tijdstip van de tweede afleverpoging. Wanneer u tijdens de tweede afleverpoging ook niet thuis bent zal PostNL het pakket afleveren bij het dichtstbijzijnde postkantoor en ontvangt u bericht hierover. Alle pakketten worden verzekerd door Uppark tot het moment dat zij zijn afgeleverd op het door u opgegeven adres. Eventuele klachten over de staat waarin de goederen zijn geleverd, inclusief ontbrekende producten, moeten uiterlijk binnen 2 werkdagen na ontvangst van het pakket aan Uppark worden doorgegeven. U kunt ons bereiken via eerder vermelde contactgegevens of via het contactformulier dat u kunt vinden op de webshop.

De verzendkosten bedragen € 2,95. Bij een totaalorderbedrag van € 150,- of meer betaalt u geen verzendkosten.

Artikel 4 – Levering België en Duitsland
Bent u woonachtig in België of Duitsland, dan kunt u dit aangeven in het bestelproces. De kosten voor verzending bedragen € 4,95 en een eventuele retourzending zijn voor rekening van de klant.

Artikel 5 – Levering overige landen
Als u niet woonachtig bent in Nederland, België of Duitsland, maar wel een bestelling wilt plaatsen, neem dan contact met ons op zodat wij samen met u de mogelijkheden kunnen bespreken.

Artikel 6 – Retourneren binnen Nederland
Wanneer u niet tevreden bent met uw aankoop kunt u deze tot 14 dagen na ontvangst van de goederen gratis retourneren. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is het bijgevoegde retourformulier correct en volledig in te vullen en de bijgevoegde retoursticker over het verzendetiket te plakken. U brengt het pakket vervolgens naar het dichtstbijzijnde postkantoor.

Geretourneerde producten worden alleen geaccepteerd indien:
1. Het product in de originele verpakking terug gestuurd wordt;
2. Het product niet gebruikt, beschadigd, gedragen of gewassen is;
3. Labels aan het product gehecht zijn;
4. De gebruiksinstructie correct is opgevolgd.

Schoenen mogen alleen binnenshuis gepast worden. Wanneer de schoenzolen vuil zijn, kan de retourzending niet geaccepteerd worden. Eventuele gratis producten die door Uppark worden meegestuurd dienen ook retour gestuurd te worden. Producten die retour komen buiten de hierboven aangegeven periode kunnen worden teruggezonden aan de koper zonder restitutie. Alle nauwkeurig geretourneerde producten zullen worden gecrediteerd. Binnen 10 dagen zal Uppark het betaalde bedrag minus eventuele verzendkosten op het door u opgegeven rekeningnummer terugstorten.

Retouradres:

Uppark
Antwoordnummer 6053
5902 VB Venlo

Artikel 7 – Retourneren België en Duitsland
Uiteraard kan een retourzending ook verstuurd worden vanuit alle overige landen. De verzendkosten van de retourzending zijn voor de klant. De retourzending wordt alleen geaccepteerd indien voldaan is aan de voorwaarden zoals genoemd in Artikel 6.

Retouradres:

Uppark
Gasthuisstraat 22
5961 GB Horst

Artikel 8 – Ruilen binnen Nederland
Indien u een product wilt omruilen voor een ander product, een andere maat of kleur, kunt u dit aangeven op het bijgevoegde retourformulier. Wij willen u vragen ons een mail te sturen of even te bellen met de klantenservice zodat wij het product alvast voor u kunnen reserveren. De verzendkosten van de omruiling zijn voor rekening van Uppark. Indien u een product voor een tweede keer wilt ruilen, wordt er een bijdrage in de verzendkosten gevraagd van € 4,95. Na ontvangst van het geretourneerde pakket ontvangt u een bevestiging per e-mail. Mocht er bij de omruiling een prijsverschil ontstaan dan ontvangt u een e-mail met verzoek tot bijbetaling of u ontvangt automatisch het prijsverschil binnen 10 dagen op uw bankrekening. De omruiling wordt alleen geaccepteerd indien voldaan is aan de voorwaarden zoals genoemd in Artikel 6. De nieuwe bestelling wordt verstuurd zodra wij het om te ruilen pakket ontvangen hebben.

Artikel 9 – Ruilen België en Duitsland
Uiteraard kunt u ook een omruiling doen wanneer u in België of Duitsland woont. De verzendkosten van het retoursturen en versturen van het (vervangende) product zijn volledig voor de klant. Mocht er bij de omruiling een prijsverschil ontstaan dan ontvangt u een e-mail met verzoek tot bijbetaling of u ontvangt automatisch het prijsverschil binnen 10 dagen op uw bankrekening. De omruiling wordt alleen geaccepteerd indien voldaan is aan de voorwaarden zoals genoemd in Artikel 6. De nieuwe bestelling wordt verstuurd zodra wij het om te ruilen pakket ontvangen hebben.

Retouradres:

Uppark
Gasthuisstraat 22
5961 GB Horst

Artikel 10 – Informatie op de webshop
De informatie op uppark.nl is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en wordt continu up-to-date gehouden. Desalniettemin geven wij geen garanties met betrekking tot de aard of de inhoud van informatie op deze site en stellen wij ons dan ook niet aansprakelijk voor de inhoud van deze informatie of voor de gevolgen van het gebruik daarvan. Tevens achten wij ons niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de toegang tot of de informatie op enige site die is verbonden/gelinkt van of naar uppark.nl. Aan deze internetsite kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten en/of foutieve prijzen zijn voorbehouden. De kleur van het product kan afwijken van de kleur op het beeldscherm. Elk beeldscherm is anders, evenals de beeldscherminstellingen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om de werkelijke kleur zo goed mogelijk te benaderen.

Artikel 11 – Prijsbeleid m.b.t. uitverkoop
Indien u een product bij Uppark bestelt tot 2 dagen voor het begin van de uitverkoop, passen wij de prijs van het aangeboden product aan. Dit geldt niet voor reeds afgeprijsde producten en producten waarop een extra kassakorting in mindering is gebracht. Alle door ons goedgekeurde prijsaanpassingen zullen worden bijgeschreven op het bankrekeningnummer waarmee u destijds uw bestelling betaald heeft.

Artikel 12 – Aansprakelijkheid
De aansprakelijkheid jegens de koper wordt beperkt tot het bedrag van de aankoopprijs. Uppark is nimmer aansprakelijk voor enig verlies van winst of goodwill of enige andere gevolgschade.

Artikel 13 – Toepasselijk recht en forum
De wetten van Nederland zijn van toepassing. Elk geschil met betrekking tot een aankoop- en verkoopovereenkomst waarop deze voorwaarden van toepassing zijn worden uitsluitend voorgelegd aan de rechtbank te Venlo, tenzij V.O.F. Uppark ervoor kiest om dit geschil voor de bevoegde rechter in de woonplaats van de koper te brengen.

Artikel 14 – Klachten
Indien u een klacht heeft, neem dan telefonisch contact met ons op via +31 (0)77 2058320 of stuur een e-mail naar info@uppark.nl. Ook als u een probleem ervaart met onze leveranciers horen wij dat graag. Stuurt u een mail, vermeld dan in ieder geval uw NAW-gegevens, uw ordernummer en een duidelijke omschrijving van de klacht. Wanneer het een klacht betreft over een product, graag een digitale foto bijvoegen. Aan de hand van uw omschrijving (en de bijgevoegde foto) zullen wij de klacht beoordelen en mag u van ons verwachten dat wij binnen 3 werkdagen contact met u zullen opnemen.