Onderhoudsadvies, Klantenservice, Uppark

Onderhoudsadvies

Heb je zojuist schoenen besteld of ben je van plan dit te gaan doen? Uppark verkoopt uitsluitend leerproducten van hoge kwaliteit. Het is belangrijk om de schoenen goed te onderhouden. Met een paar simpele tips houd je de schoenen mooi waardoor ze langer mee gaan. Belangrijk om te weten is het verschil in leersoorten. Elke leersoort vraagt om een andere behandeling. Hieronder vind je de belangrijkste leersoorten. Mocht je vragen hebben of onderhoudsadvies willen krijgen over een specifiek product, neem dan even contact met ons op.

Gladleer
Men spreekt van gladleer wanneer de nerfzijde van de huid zichtbaar is als bovenmateriaal van de schoen.

Wax Leather Spray – Een Wax Leather spray biedt bescherming en verzorging voor naturel en fijn glad leer, optimaal voor antiek, hoogglans en fijn gewaxt of generfd leer. Let op: niet gebruiken op wit materiaal. Door de bijenwas kan verkleuring ontstaan. Gebruiksaanwijzing: Spuit meerdere malen gelijkmatig in en laat drogen. Regelmatig gebruik optimaliseert de beschermende werking (1 op 7 keer dragen).

Verrijkt leer
Verrijkt leer is leer waar een extra behandeling aan toegevoegd is. Het leer ondergaat hierdoor een optische verandering. Een voorbeeld hiervan is gewhitewashed leer.

Wax Leather Spray – Een Wax Leather Spray biedt bescherming en verzorging voor naturel en fijn glad leer, optimaal voor antiek, hoogglans en fijn gewaxt of generfd leer. Let op: niet gebruiken op wit materiaal. Door de bijenwas kan vergeling ontstaan. Gebruiksaanwijzing: Spuit meerdere malen gelijkmatig in en laat drogen. Regelmatig gebruik optimaliseert de beschermende werking (1 op 7 keer dragen).

Soft Gum – De Soft Gum is geschikt voor droge reiniging van gevoelig gladleer en metallic. Het verwijdert vuil, zoals zwarte aanschopstrepen. Gebruiksaanwijzing: Gum op de droge schoen de strepen voorzichtig van het leer/materiaal.

Gevet leer
Gevet nubuck of gewaxt leer is leer dat aan de nerfzijde is bewerkt met was. Voorbeelden hiervan zijn pull-up of krasjesleer.

Rustical Spray – De Rustical Spray voedt en beschermt door middel van natuurlijke wassoorten en oliën. Het behoudt de speciale look van gewaxt of gevet leer. Rustical Spray is ook geschikt voor geoliede suède, Gore-Tex en andere high-tex materialen. Gebruiksaanwijzing: Voordat je de schoenen voor de eerste keer draagt, spuit je ze meerdere malen gelijkmatig in en laat dit drogen. Regelmatig gebruik optimaliseert de beschermende werking.

Rustical Flacon – Een Rustical Flacon voedt gevet leer en behoudt het speciale robuuste karakter van het leer. Ook geschikt voor geoliede suède. Gebruiksaanwijzing: Schud vóór gebruik. Druk spons licht in, breng gelijkmatig op en laat drogen.

Suede Nubuck Box – De Suede Nubuck Box is een zacht blokje voor het droog reinigen van nubuck en suède. Gebruiksaanwijzing: Gebruik de zachte schuimkant voor het opruwen/opvleugen en de harde crêpekant voor de droge reiniging.

Suede & Nubuck
Suede is de vleeszijde van de huid die licht geslepen is. Het fluweelachtige nubuck ontstaat door het licht schuren van de nerfzijde (buitenkant van de huid). Nubuck is veel strakker van vezelstructuur en is altijd A-kwaliteit. Het materiaal is sterk absorberend.

Suede Nubuck Spray – De Suede Nubuck Spray is een hoogwaardige beschermspray voor nubuck en suede. Verzorgt, maakt water- en vuilafstotend en voorkomt dieptevervuiling. Gebruiksaanwijzing: Spuit meerdere malen gelijkmatig in en laat drogen. Ruw zo nodig op. Regelmatig gebruik verhoogt de beschermende werking.

Nubuck Textiel Flacon - Deze flacon biedt verzorging voor materialen als nubuck, suede en textiel. Het is geschikt voor Gore-Tex®, Sympatex® en andere high-tex materialen. Het beschermt en frist de kleur op. Gebruiksaanwijzing: Reinig vóór gebruik. Druk spons licht in, breng gelijkmatig op en laat drogen.

Suede Nubuck Box – De Suede Nubuck box is een zacht blokje voor het droog reinigen van nubuck en suède. Gebruiksaanwijzing: Gebruik de zachte schuimkant voor het opruwen/opvleugen en de harde crêpekant voor de droge reiniging.

Mat leer
Mat leer heeft een verrijkende behandeling ondergaan maar het is niet zo bewerkt als gladleer en ook niet zo vet als gevet leer.

Wax Leather Spray - Een Wax Leather Spray biedt bescherming en verzorging voor naturel en fijn glad leer, optimaal voor antiek, hoogglans en fijn gewaxt of generfd leer. Let op: niet gebruiken op wit materiaal. Door de bijenwas kan verkleuring ontstaan. Gebruiksaanwijzing: Spuit meerdere malen gelijkmatig in en laat drogen. Regelmatig gebruik optimaliseert de beschermende werking (1 op 7 keer dragen).

Soft Gum - De Soft Gum is voor droge reiniging van gevoelig (glad)leer en metallic. Het verwijdert vuil, zoals zwarte "aanschopstrepen”. Gebruiksaanwijzing: Gum op de droge schoen de strepen voorzichtig van het leer/materiaal.

Wil je een onderhoudsproduct bestellen? Je vindt de producten hier: www.uppark.nl/nl/producten/accessoires/collonil/