Pasvormtips, Klantenservice, Uppark

Pasvormtips

Hieronder een aantal tips om je te helpen de juiste schoen te kiezen.

Hakhoogte
De hakhoogte is gemeten aan de achterkant van de schoen, vanaf het laagste punt tot boven aan de hak. Er is hierbij geen rekening gehouden met (inpandige) plateaus. Door de plateauzool kan de hak een stuk lager aanvoelen.
 
Schachthoogte
De schachthoogte is op dezelfde manier gemeten als de hakhoogte, aan de achterkant van de schoen vanaf het laagste punt tot boven aan de schacht.

Maten
De maten van de schoenen komen overeen met de maten zoals vermeld in de maattabel. Desondanks kan het zo zijn dat een model van merk X wat smaller uitvalt dan een model van merk Y. Mocht de schoen kleiner of groter vallen dan aangegeven in de maattabel, dan wordt dit vermeld bij de desbetreffende schoen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat dichte pumps bij de tenen iets smaller zijn omdat ze taps toe lopen. Je weet zelf het beste hoe je voet eruit ziet. Heb je bijvoorbeeld een hoge wreef? Kijk dan of er een ritssluiting of elastiek in de schoen zit zodat je geen problemen hebt bij de instap. Twijfel je over de maat of over een bepaald model? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

Maatverschil
Is je ene voet groter dan de andere voet? Dit is bij heel veel mensen het geval maar gelukkig is dit makkelijk op te lossen. Wij adviseren je uit te gaan van je grootste voet en voor deze maat te kiezen. Met halve zooltjes kun je het maatverschil oplossen. Deze plaats je aan de voorkant van de schoen. Je voet wordt hierdoor iets hoger geplaatst waardoor de schoen strakker om je voet gaat zitten. Heb je interesse in halve zooltjes? Neem dan even contact met ons op.

Snijden
Het snijden van de schoen, in de binnenkant of buitenkant van de enkels, kun je verhelpen met een hielkussen. Je verhoogt hierdoor de enkel. Wij adviseren de hielkussens voor beide voeten te gebruiken. Mocht je interesse hebben in een hielkussen? Neem dan even contact met ons op.

Teenruimte
Zorg altijd voor voldoende teenruimte in de schoen. Voor volwassenen geldt 5 mm afwikkelingsruimte.

Slippen
Het slippen van de hiel kun je verhelpen met een halve inlegzool of een anti-slip. Een anti-slip geeft houvast in de hiel. Heb je interesse in een anti-slip? Neem dan even contact met ons op.